torsdag 9 februari 2012

Vintersemestern 2012, en summering

Hemma igen efter tre veckor i Las Palmas, Gran Canaria är det dags att summera intrycken, både för oss själva och för andra som ev. vill ta del av våra erfarenheter.

Tiden på året (jan/feb) var bra att åka på. Man slipper den där hysteriska trängseln som det kan vara i högsäsong och det var tillräckligt varmt för att kunna bada i havet.
Parken San Telmo

Staden: En stor stad med nästan 400000 inv. men lätt att hitta, massor att göra. En riktigt trevlig stad. Restauranger i varenda gathörn och uteserveringar "överallt". Upplysta gågator. Billiga lokalbussar och täta busslinjer ut på landsbygden. Inget direkt behov att hyra bil alltså. Paret från Nyköping och dom från Lund åkte regelbundet dit, en stad att komma tillbaka till. Flera fina parker att sitta i med en cappuccino och titta på folk.

Mycket cirklar runt Las Canteras
Stranden: Las Canteras är den finaste stranden med massor av hotell och restauranger, men inga T-shirts, badbollar, souvenirer och sånt. Folk går där på väg till jobbet, promenaden på morgonen, på kvällen, på helgen. Mycket turister också, men mest lokalbefolkningen så den kändes verkligen inte turistig. Bada kan man göra efter hela stranden i 19-gradigt vatten med fin sandbotten.

Vi bodde på övre våningen
Hotellet: Vi bodde på ett lägenhetshotell, Maype, med hyfsad standard, ett av de bättre hotellen paret från Nyköping bott på i Las Palmas sa dom. Ett minus var de tre oftast sura gubbarna som delade på dörrvaktmästarjobbet, annars har det ett kalasläge precis mitt på Las Canteras.

Vädret:  Det var visst ovanligt kyligt där den här vintern men ändå helt OK. Oftast mulet på fm med 17-19 grader, ibland lite kyliga vindar, ibland lite mildare. Fram på dan 20-22 grader och så lite kyligare till kvällen förstås. Oftast satt vi utomhus på restaurangerna även på kvällarna, men kyliga kvällar behövde man klä sig med en varm tröja och tom jacka någon gång.

Maten: Vi åt oftast längs Las Canteras där restaurangerna låg tätt och alla matställen vi provade höll både hög kvalitet och hyfsat låga priser. Men jag tröttnar i längden på utemat så vi åt en hel del hemma på balkongen också där vi hade så fin utsikt över Atlanten.

Det här var en test för att se om vi kan vara borta en längre än 1-2 veckor, och det vet vi nu att vi kan. Det var så bra att inte ha bråttom, så vi tar gärna långsemester fler gånger och vi kan säkert vara borta bra mycket längre än tre veckor om vi får chansen. Och vi åker gärna tillbaka till Las Palmas fler gånger, det var helt enkelt trevligt att vara där, och det var mycket vi inte hann se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar