lördag 4 februari 2012

Karnevalen i Las Palmas

Vilken show! Har aldrig sett nåt liknande. Karnevalens drottning är korad.

Laura Medina tog hem titeln
Vi hade köpt biljetter, 10 € per styck (billigt) och var på plats en timme innan det skulle starta så vi fick fina platser, högt upp mitt på. Så fem över nio drog det igång med massor, massor av folk på scenen med sång och dans, det ena numret mer spektakulärt än det andra.

Efter första showen presenterades först juryfolket med stora ovationer för en del namn, det var förstås en del kända stjärnor i juryn.

En show till med ännu fler folk och ännu mer spektakulär än den första, så var det dags för tjejerna i otroliga kreationer. Glitter och glamour upphöjt till 10. Mellan varven lite sång av artister som antagligen är megastjärnor i Spanien, folk stod i bänkarna och viftade och sjöng med, och jag fick sitta med fingret i mitt friska öra för säkerhets skull.

Alla tjejerna på scenen
Efter att alla tjejer presenterats och några ytterligare megastora spanska sångartister hade sjungit ackompanjerade av nya ovationer så vällde det ut några tusen(?) karnevalsklädda dansare bakifrån scenen och ut i parken medan det sjöngs och dansades på scenen av ytterligare jättestora grupper, vilken show!

Vi hejade på tjej nummer två som hade valt Malena Ernmans "La Voix" som musik till sitt program, men tyvärr kom hon band de sista.

Två och en halv timme med show och dans i otroligt tempo - vilken tur att vi gick dit. Men jag var rejält omtöcknad när vi vacklade ut i vinternatten efter showen, ljudet var lite väl högt...

I kväll fortsätter karnevalsveckorna med en tävling för barngrupper, det är klart vi ska dit och kolla!               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar