måndag 8 oktober 2012

Vandringsresan till Mallorca

Resan är över, vi är hemma. Här är en kort beskrivning av de sista dagarna där så ska jag så snart jag får tid skriva en komplett reseberättelse över hela turen som först som sist rekommenderas till alla PRO:are som inte är alltför illa medfarna.

Branta stup
Dag 4 åkte vi buss till sydöstra kusten och gick 1,5 tim i riktigt het sol längs ett fantastiskt kustparti. Lite skakis i benen när vi kom för nära kanten som stupade 10-15 meter rakt ner i havet. Lite av Ölands Alvar  på stigarna vi följde till våra picnic-klippor där våra reseledare dukade upp! Några i gruppen nöjde sig med den promenaden och stannade nån timme i en badvik medan vi andra som kände oss starkare fortsatte 1,5 tim till på en sträcka som var lika fin som den första biten. När sedan alla var återsamlade blev det en busstur till ett litet fint fiskesamhälle - en riktigt omväxlande vandringstur!

Tapaslunch
Dag 5 var omväxlande den också. Taxi någon mil sen gick vi en dryg timme uppför berg och längs olivlundar till en liten by, den högst belägna på Mallorca sades det. Väl där gick vi runt i byn en timme till och tittade på alla fina hus innan det blev tapaslunch på kyrkbaren, och när värmen var som allra värst gick vi samma väg tillbaka ner till där vi startade från. 4-5 timmars stekhet vandring i riktigt högt tempo, och så var vandringsdelen av vår PRO-resa över.

Dag 6 hade vi inget program, vi badade mest hela tiden och så dag 7 var det tidig hemresa. Det här var programmet i stora dar. Inom kort kommer en komplett reseberättelse.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar