fredag 31 augusti 2012

Weekend på Öland

Öland ligger rätt bra till för en weekendresa från Mellansverige, eller åtminstone för en lätt förlängd weekend.

Vi åkte från Sala en torsdagsmorgon och var tillbaka på måndagskvällen. Så här gjorde vi:

Torsdag eftermiddag stannade vi en natt i Oskarshamn på STF:s vandrarhem mitt i stan för att inte vara alltför trötta när vi kom fram till Öland. Ett modernt vandrarhem ihop med Hotell Oscar och det blev en matbit i hamnen och en promenad i Oskarshamns gamla kvarter. 


Hotell Borgholm
Och tidig avresa fredag morgon sista biten ner till Öland. Vi skulle bo på Halltorps Gästgiveri dit vi hade en Voucher från Smartbox med övernattning och en 5-rättersmiddag, men vi ville inte komma för tidigt dit så vi tog av söderut efter bron och sen över på östra sidan för lite sightseeing av Alvaret bl.a. Efter lunch på en vägkrog var vi på Halltorp i tretaget.

Men vilken antiklimax! Vi var inte inbokade och det var fullt på Halltorp! Vem som missat tog vi aldrig reda på, Halltorp eller Smartbox, men det löste sig rätt bra ändå, Halltorp bokade in oss på Hotell Borgholm med samma program som vi skulle fått på Halltorp, en bra lösning när det nu blivit ett sånt här trist fel.

Hotellträdgården med massor av örter
Hotell Borgholm som brann ner 2004 blev ombyggt redan 2005 och i köket huserar Karin Fransson, så det var verkligen ingen dålig lösning! Antagligen den bästa middag vi ätit, en 5-rätters avsmakningsmeny med vinpaket. Jojo! Den måltiden skulle jag kunna säga mycket om. Efter maten satt vi en god stund i den ljumma sommarnatten i Karin Franssons örtträdgård där hon själv var ute med vattenkannan och skötte om sina planteringar. Det hade regnat alldeles för lite där på Öland sa hon.
Fina små stugor på vandrarhemmet


Lördag åkte vi vidare till STF:s vandrarhem i Mellböda, som en liten stugby i närheten av Böda Hamn. Två nätter sov vi där och hade fint väder med bad och lite sightseeing innan vi på måndagen körde hemåt mot Sala. Öland ligger fint till för en förlängd veckoslutsresa!          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar