torsdag 15 mars 2012

Fotbollsresa med förhinder

Stillsamt firande av Nouruz
Fotbollsresan till Istanbul är planerad och förberedd och allt kommer att bli bra. Erdogan har gjort så mycket förberedelser och lyckades tom att skaffa åtråvärda biljetter till matchen.

Arenan tar in 80.000 åskådare men minst 500.000 ville ha biljetter till det här kanonderbyt, söndagsmatch mellan Johan Elmanders Galatasaray och  Fenerbahçe  och vi hade alltså biljetter tack vare en kontakt till klubbens styrelse. Då, 3 dagar(!) innan matchdagen, kommer polisen på att det blir nog lite jobbigt med match just den här dagen som på något sätt sammanfaller med iransk nyårsfirande. Så matchen flyttades till lördagen i stället, och det bestämdes alltså 3 dagar innan den ursprungliga matchdagen!

Uppsluppna iranier i Västerås
Teoretiskt hade vi kunnat behålla biljetterna och ta expresstaxi till stadion direkt från flyget och komma lagom till avspark, men vi bestämde enhälligt att släppa biljetterna och ta sikte på en fotbollsbar i stället. Det var bara att gilla läget - Force majeure! Och så fick vi 14 Galatasaray-supportrar från seniorspinninggruppen hos Actic i Västerås en extra dag för sightseeing i stället. Väderprognosen säger sol och 16-17 grader.

Men det konstiga är att här hemma i Västerås firade iranierna sitt nyår på tisdagskvällen i stället! Vi var där och åt en iransk våffla med iransk jordgubbssylt och iransk grädde, påfallande lik en vanlig svensk både till smak och utseende. Kunde inte iranierna i Istanbul också käkat sina våfflor på tisdan?

Jaja, 8.55 på lördag åker vi hur som helst till Istanbul. Heja Galatasaray!              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar