lördag 28 januari 2012

Rapport från en busstur


Ståfika 
En bristvara i Las Palmas är busstidtabeller, men efter en veckas letande fick vi igår tag på ett ex, så idag blev det en heldag med buss. Bussluffning skulle man kunna kalla det, att bara hoppa på nästa buss lite på vinst och förlust.

I resebroschyren har vi en ”Top 10”-lista över bra turistmål på Gran Canaria, och de flesta ligger här på norra ön där ju vi håller till. Nr 1-3 har vi redan avverkat, idag tog vi nummer fyra.

Vi tog sällskap av några semesterbekanta från hotellet bredvid oss och Nacka och började med en buss ut på vischan till en ort som lät bra, Vega de San Mateo. Den orten borde vara berömd för sina tårtor och bakelser, det förstod vi direkt när vi gick från busstationen nedåt stan och såg alla konditorier. Två kaffe o två kaloribomber för 3.60 € var gott men lite för billigt.

Som synes rätt skoj på resan
Så tog vi en buss till ett lunchställe nån mil därifrån och sen en ny buss till ”Top 10” nr 4, en vulkankrater, Bandama, där vi tog en fruktstund på vulkankanten och en fika i en mer än fullsatt minirestaurang med en ljudnivå i klass med järnverket i Avesta. 
Hus överallt på hela önNy i ett land vet man ju först inte alla rutiner, men i och med den här dagen är det nemas problemas med bussarna, så vi ska ta och beta av ett par andra punkter på Top 10-listan också. Om vi orkar, det verkar som vädret börjar bli varmare så badstranden lockar också.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar