onsdag 18 september 2013

Cykelresa på Sardinien

Intresserad av att ha lagom mycket motion på semestern? Prova en cykel eller vandringsresa!

Vi är två pensionärer (69 och 66) som nu för tredje gången varit på en aktiv semester. Den här gången på cykel på Sardinien, och jag återkommer om några dagar med en mer detaljerad beskrivning av vår resa genom ett soligt och varmt Sardinien i mitten av september 2013.
Nu har vi provat TEMA-resor igen

På vår första cykelresa var vi med Temaresor i Provence (2008), sen blev det en vandringsresa på Mallorca med Grand Tours (2012) och nu i september 2013 blev det Sardinien med Temaresor igen. Alla de här tre resorna var riktiga höjdare, bra arrangemang med proffsiga reseledare och bra varierade och väl uttänkta dagsprogram. Vi har varit så nöjda med alla tre resorna, men nu är det alltså Sardinien-turen som snart blir lite speciellt beskriven här i den här bloggen, vandringsresan med Grand Tours kommer du åt från länken ovan.

På den här typen av resor vill man ju inte vara den svaga länken så visst funderar man om det bara är unga och riktigt vältränade deltagare på resan. Kommer man få svårt att orka hänga med? Lagom bra förberedd så är det inga problem.

Våra resor med Temaresor var båda klassade som 2 (medelsvåra) och där behöver man absolut inte vara speciellt bra tränad för att orka hänga med. Hyfsat normaltränad räcker bra.  Dagsetapperna varierade mellan 2-5 mil, men då är det ju så att man har både kaffestopp och lunchstopp och kanske något stopp för att titta på någon sevärdhet etc. 15-20 mil på en vecka var det för oss, och det är inte alls så mycket. Och även vi som lite äldre har inte haft några problem att hänga med. Nån dag har vi varit tröttast, en annan dag är det några andra som får kämpa lite extra.

Har PRO-resor för oss äldre
Med Grand Tours åkte vi en PRO-resa där alla var +65 och då var ju tempot lite lägre, men vi fick allt kämpa på rätt bra där också med småtuffa vandringar. Men så klart lite lättare än resor öppna för alla.

Det roliga med den här typen av resor är att man kommer de andra deltagarna rätt nära när man kämpar och svettas tillsammans, ett bra sätt att förena semester, motion och tillfälle att skaffa sig nya bekanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar