måndag 9 september 2013

Cykelresa på Sardinien

På onsdag 11 september åker vi med TEMA-resor på en cykelvecka på Sardinien. 18 mil ska det visst bli.

Första dagarna bor vi i Bosa
Vi har cyklat förr på semestrar, och gillade det så bra så vi vill prova igen. Skillnaden den här gången att vi får en dag helt 'ledig' det blir bra. Det var ett önskemål vi framförde efter förra resan (i Provence).

Fördelen med att cykla i grupp är ju uppenbar, man slipper att ha bagaget med på cykeln, bagaget tar följebilen hand om, annars är det lockande att någon gång prova en cykeltur på egen hand. Jag har alltid haft en sån tanke i huvudet, men det blir nog inte av. Cykelresor och vandringsresor i grupp har ju sina fördelar.

På cykel vid Medelhavet
Vädret på Sardinien så här i mitten av september 2013 ser ut att bli i det närmaste perfekt om prognosen slår in. Värsta värmen har lagt sig och det verkar bli 14-15 på morgonen och 22-24 på eftermiddagarna, och något regn ser jag inte i långtidsprognosen förutom ett åskväder på torsdagskvällen, då kan det väl regna.

Inför en semester med motion är det bra att vara förberedd, och den här fina sommaren hemma i Sverige har vi cykeltränat rätt bra, 25 mil har det blivit. Hur ansträngande kommer det att bli? TEMA-resor har tre grupper, och den här är klassad som medelsvår. Jag återkommer efter resan vad "medelsvår" i det här sammanhanget innebär för två friska pensionärer, om det var för tufft eller bara lagom tufft för oss.

På våra resor brukar det bli någon kort rapport under resan om jag hittar något WiFi-nät, och så blir det förstås en utförlig reserapport efter hemkomsten.                


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar