onsdag 13 april 2011

Fotbollsresa till Leicester

Västerås International Airport
Fredag em:  flyg från Västerås till Stansted och hyrbil till Leicester.
Lördag kl 15.00:  Match mellan Leicester City FC och Burnley.
Söndag kl 11.00:  Gäster på Leicesters träning.
Måndag morgon: tidig avresa i hyrbilarna ner till Stansted och kl 15 var vi hemma i Västerås igen.

Det var tidschemat för oss 12 seniorspinnare och tre andra som skulle göra en fotbollsresa till England, men hur skulle det gå? Vi har cyklat tillsammans en gång i veckan några år, men vi känner ju inte varandra närmare, jag kunde inte namnet på fler än knappt hälften. Men intresset för fotboll räcker långt och nu höll vi alla förstås på Sven-Göran Erikssons Leicester City Football Club.

Walkers Stadium
Härligt vårväder i England, dom var minst en månad före oss. Mycket luft i tidsschemat så vi hade gott om tid för promenader och sånt. Vi bodde precis utanför Walkers Stadium, en kanonsnygg arena där det tom fanns en minneslund för de mest trogna supportrarna som inte är med längre.

Hotellet var samlingspunkt för Leicesters supportrar och det var kul att vara med där och blanda sig i gänget med en blå halsduk runt halsen med texten "Sven you're smiling"
Uppvärmning innan matchen
Så blev det match och vi hängde på låset för att vara med hela tiden och känna stämningen av de 24000 åskådarna. Kanonmatch av "vårt" lag som vann med 4-0. Dom spelar i det som motsvarar Superettan i Sverige men det var bra många gånger bättre spel här.

Spelarna klipper sig här, men
man hade inte hunnit sopa än
Söndag morgon var vi inbjudna till deras träningsanläggning för att titta på träningen och för en träff med Svennis. Det var generöst av honom och han hade verkligen den mjuka, omtänksamma attityden som det verkar när man ser och hör honom på TV. Tog alla utan undantag i hand, och när smågrabbarna i knattelagen kom förbi efter sin träning ropade och vinkade alla grabbarna och Mr Eriksson frågade hur träningen gått. Så avspänt är det nog inte till måna andra stortränare. Vi fick en dryg timme med honom med plats för frågor och han berättade avspänt anekdoter om Maradona tex och svarade på alla frågor vi hade. Det var väldigt nära att han tagit jobbet för svenska landslaget berättade han.

Avspänd semester 
Från träningsanläggningen promenerade några av oss hem till hotellet. Vi vek av från vägen och 75 meter in i buskarna kom vi till kanalen - kändes som vi var riktigt ute på vischan. Och vilken tur, vi fick se två pråmar från www.canalboatclub.com som slussade, och det där har jag tänkt på ibland att det skulle vara kul att få göra. Nu ska det bli av om jag kan få med mig några på båten, det är knappast nåt för Margareta och mig ensamma tror jag. Det såg så enkelt och avspänt ut. Kanalbåt i England står nu på listan!

Resan gick över förväntan. Vi åt gemensam middag både på lördagen och söndagen där alla deltog. Ingen utmärkte sig negativt, så mina ev. farhågor kom riktigt på skam. Och jag åker gärna till Leicester igen och ser på fotboll. The Foxes in Leicester är mitt nya favoritlag.                    

1 kommentar:

  1. Åka kanalbåt i England har stått på vår önskelista länge - så vi kanske kan planera något ihop! Fast det innebär ju två truliga tonåringar på köpet förstås!

    SvaraRadera