söndag 24 oktober 2010

Vad är en resa?

Första resan är avklarad och dokumenteras nu här i resebloggen, och man undrar direkt vad som egentligen platsar här. En veckoslutsresa resa till Göteborg, är det nåt att ta med? Är det egentligen en resa för Resebloggen?

Det är väl gränsfall, men som premiärinlägg får det väl i alla fall duga. Weekend i Göteborg. Vi såg att det fanns ett par biljetter kvar till fredagsföreställningen av Hagmans Konditori på Lorensbergsteatern och SJ hade tågbiljetter och hotellrum fanns på Gothia Towers så vi slog till direkt.

Vi hade knappast tur med vädret, busregn hela lördan, men bortsett från det så var det en riktigt trevlig weekend med mycket god mat, lunchen i Feskekörka var väl bäst.

After Shave & Galenskaparna är alltid kul, är det några andra som kör den här typen av underhållning nu för tiden? Här var de mycke Retro 50-60-tal. Musik och dans - att dom orkar vara så där roliga år efter år. Man har ju sett dom så ofta på TV och film, men det här var första gången vi såg dom på teatern. Kanon!  5 plus.

SJ skötte sig perfekt - 6-7 minuter sena ner till Göteborg och ett par minuter före tiden hem till Västerås är inte mycket att bråka om. SJ sköter sig alltid när jag åker tåg.

Gothia Towers är ju ett jättestort modernt hotell, bra på alla sätt, och har ett bra läge mitt emellan Avenyn och Liseberg, men kanske jag trivs bättre på ett lite mindre hotell. Men vi hade fin utsikt högt uppe i det högra tornet.

Innan vi åkte hem hade vi tid att kolla in Universeum som låg precis vid hotellet, det blev jag imponerad av. Snöstorm, regnskogar och kluriga frågor. Här skulle vi velat ha haft med några barnbarn.

En enkel weekendtripp per tåg fick alltså inviga vår intressanta reseblogg - här kommer det att komma mera vad det lider, och kanske jag skriver en kort rad även om kommande små weekendresor. Får väl se.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar